Mustafakemalpaşa peynir tatlısı

CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir açıkladı: BESAŞ ekmek Mustafakemalpaşa’da CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir açıkladı: BESAŞ ekmek Mustafakemalpaşa’da

Mustafakemalpaşa denince akla gelen ilk lezzet elbette Mustafakemalpaşa peynir tatlısı. ulusal şöhrete sahip tatlı %100 peynirle imal edilirken; kaymaklı, dondurmalı, tahinli seçenekleriyle şerbetli tatlı sevenler için harika seçenek.

Mustafakemalpasa Tatlisi

Mustafakemalpaşa çorbası

Mustafakemalpaşa’da kelle çorbası olarak da et çorbası olarak da isimlendirilen çorba klasik kelle paça çorbalarından oldukça farklı. Terbiyeli olmasıyla daha çok düğün çorbasını çağrıştıran Mustafakemalpaşa çorbası çorbayı sabah kahvaltısında sevenlerinde gece sevenlerinde gönlüne taht kurmuş durumda.

Mustafakemalpasa Corbasi

Mustafakemalpaşa tost çeşitleri

Mustafakemalpaşalılar’ın en sık tercih ettiği fast-food türü açık ara tost. İlçe merkezinde birçok ünlü tostçu bulunuyor. Birbirinden oldukça farklı şekillerde sunulan Mustafakemalpaşa tostunun en önemli özelliği ev salçası, kasap sucuğu ve tercihen yumurta ile yapılması. Karnını uygun fiyatlara doyurmak isteyenler için de Mustafakemalpaşa tostu iyi bir alternatif.

Kirmasti (kelle) peyniri

Güney Marmara bölgesinde yer alan ilçede gelişmiş küçükbaş hayvancılığın sonucu olarak süt ürünleri oldukça iddialı. Birçok peynir sever için Mustafakemalpaşa kelle peyniri yabancı değil. İstanbul’dan birçok yerli turist, tatil güzergahında dönüş rotası üstünde olan ilçeye uğrayıp peynir satın alıyor. Son yıllarda Mustafakemalpaşa kelle peyniri Kirmasti peyniri olarak da tanıtılıyor.

Kirmasti Peyniri Kelle

Mustafakemalpaşa simidi

Mustafakemalpaşa simidi, ilçenin en ünlü lezzetleri arasında. İlçede Pazar sabahları simit tüketmeyen neredeyse yok. İlçede yaşayan birçok vatandaş simit için tercihi ise Garaj Fırını.

Mustafakemalpasa Simit

Azatlı biberi

Mustafakemalpaşa’nın görece büyük mahallelerinden biri olan Ovaazatlı’da kapya biber ya da diğer adıyla yağlık biber üretimi oldukça fazla. Acı bir kapya biber cinsi olan Azatlı Biberi Türkiye’nin birçok noktasında da tanınıyor.

Azatli Biberi

Mustafakemalpaşa kelle loru peyniri

Mustafakemalpaşa’da peynircilere Kirmasti Peyniri almak için uğrayan birçok kişi lor peyniri almadan da çıkmıyor. Kelle peynirinin peynir altı suyundan üretilen lor peyniri oldukça yağlı ve lezzetli. Denenmesi gereken lezzetler listesine Mustafakemalpaşa kelle loru peynirini de öneriyoruz.

Demirdere bamyası

Mustafakemalpaşa ovası özellikle sebze yetiştiriciliğinde verimli topraklara sahip. Mustafakemalpaşa’da Pazar, Pazartesi ve Perşembe günleri halk pazarları kuruluyor. O günlerin birine denk geldiyseniz ihmal etmemeniz gereken sebzelerin başında Demirdere Mahallesi’nde yetişen bamyalar geliyor.  

Demirdere Bamya

Mustafakemalpaşa kokoreci

Mustafakemalpaşalılar kokoreç konusunda oldukça hassas. Birçok kokoreççi bulunmasına rağmen kokoreci ince kıyım ya da sebzeli yapan kokoreççi sayısı yok denecek kadar az. İri kıyım kokoreci ekmek arasında baharatla tercihe eden Mustafakemalpaşalılarla siz aynı fikirde olacak mısınız?

Söğütalan ekmeği

Söğütalan Mahallesi Mustafakemalpaşa’nın 110 köyünden biri. Eski tip değirmen bulunan köyde yapılan ekşi maya ekmeği ilçe merkezinde birçok noktada bulunuyor. İlçede yaşayanların da tercihi olan değirmende öğütülmüş unla yapılan ekşi maya ekmeğinin tadına doyum olmuyor.

Sogutalan Ekmek

Editör: Kemal Kaya