Mustafakemalpaşa çok çeşitli mantar türlerine ev sahipliği yapan bir coğrafyaya sahip. Birçok farklı mantar türünün yetiştiği Mustafakemalpaşa’da bazı mantarlar yurt içi pazarına girerken bazıları doğrudan ihraç ediliyor.

Mustafakemalpaşa ve çevresinde yetişi doğrudan ihraç edilen mantar türlerinin başında Porcini mantarı geliyor. İtalyanca ismi ile dünyaca meşhur mantar İtalyan geleneksel yemekleri olan pizza ve makarna soslarında değerlendirilirken Mustafakemalpaşalılar tarafından ‘ayı mantarı’ olarak da biliniyor.

Porcini mantarı nerede yetişir?

Porcini mantarı genellikle ormanlık alanlarda yetişir. Ülkemizde Marmara Bölgesi ve Karadeniz bölgesinde yetişen Porcini Mantarı Mustafakemalpaşa ve çevresi bölgeler içinde Çataldağ’da toplanıyor.

Porcini mantarı hangi mevsimde yetişir?

Porcini mantarı bir yılın iki farklı zamanında yetişebilir. Yaz boleti ve kış boleti diye adlandırılan türlerden yaz boleti Mayıs ve Haziran aylarında, kış boleti ise Ekim ve Kasım aylarında toplanabilmektedir. 

Porcini mantarı fiyatı?

Mustafakemalpaşa Çiftçilerine Hibe Açıklanıyor! Mustafakemalpaşa Çiftçilerine Hibe Açıklanıyor!

Türkiye’de toplanan Porcini mantarının büyük bölümü ihraç edilirken küçük bir miktar iç pazarda satışa sunuluyor. Mevsime göre fiyat konusu değişiklik gösterirken parakende satışlarda 1 kg Porcini mantarı fiyatı 500 TL’ye yaklaşıyor.

Editör: Haber Merkezi