Marmara bölgesi panayır yönünden zengin bir bölgemizdir. İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Çan, Gönen, Biga, Keşan, Malkara panayırları benim hatırlayabildiklerim. Mustafakemalpaşa panayırı bunların en meşhuruydu. 18.ve 19. yüzyıl seyahatnamelerinden bazılarında Lopodion/Uluabat ‘da aziz Mikhael adına kutlanan/düzenlenen panayır anlatılmaktadır.

Bu satırlar Ekrem Hayri Pekeri’in ‘Türkiye’de Panayır Kültürü’ isimli yazısından bir kesit. Mustafakemalpaşa Panayırı zamanında en önemli panayırlar arasında yer almış bir panayır.

İnsanların bir araya gelerek vakit geçirdiği, eğlendiği, tezgahların kurulduğu panayır kültürü, kaybolmaya yüz tutmuş kültürlerden bir tanesi. Eskilerin iyi hatırladığı panayırlar artık çok az sayıda yerde kurulurken Karacabey Panayırı bu yıl uzun bir aranın ardından tekrar kuruldu. Sosyal medyada Mustafakemalpaşa Panayırı’nın tekrar kurulması gündeme geldi.

İlçemizde Kent Lokantası Olacak mı? Karacabey’de Kent Lokantası Hizmete Giriyor! İlçemizde Kent Lokantası Olacak mı? Karacabey’de Kent Lokantası Hizmete Giriyor!

Karacabey Panayırı örnek gösterildi

‘Mustafakemalpaşa Öneri ve Şikayet’ sayfasında bir kullanıcı ‘’KARACABEYE YAKLAŞIK 20 YILDIR KURULMAYAN PANAYIR KURULDU GÜZEL İLÇEMİZ MUSTAFAKEMALPAŞAYADA PANAYIR KURULMASINI İSTERMİYDİNİZ?’’ diye sordu. Paylaşıma onlarca yorum geldi. Eski panayırları hatırlayan birçok vatandaş panayır kurulması yönünde görüş bildirdi. Siz de Mustafakemalpaşa Panayırı tekrar kurulsun ister misiniz?

Editör: Haber Merkezi